Приказки върху порцелан от Ирина Зайцева

Материалът е подготвен от Оливера Арнаудова

Ирина Зайцева работи с въображение и стил излизайки отвъд конвенционалните чаши и вази, добавяйки триизмерни детайли –  крила, цветя, лозови листа  и коралови структури, които на пръв поглед сякаш покълват отстрани на порцелановите скулптури.  Придава нов смисъл на предметите, карайки ни да мечтаем с живописни рисунки на хора, животни,  елфи и нимфи. Тя се е научила как да ни пренася в света на приказките благодарение  на това, че е професионален илюстратор.

2d636cb15b4c6ee9fe69e7d7a34cf4cc

Irina S Zaytceva Porcelain sculpture #artpeople

Irina S Zaytceva Porcelain sculpture #artpeople

In love with tulips - Irina Zaytceva:

Зайцева постига невероятно разнообразие от тонове и цветове в работата си. Творбите и сияят с вътрешна светлина благодарение на техниките, които използва- underglaze (дизайнерско оформяне на скулптурната форма преди глазиране на порцелана) и overglaze (живопис  върху  вече глазираната повърхност). Това ѝ помага да придаде дълбочина на работа както визуално, така и концептуално  и доказва, че няма нужда от страниците на дадена книга, за да бъде разказана убедителна история.

Irina S Zaytceva Porcelain sculpture #artpeople

Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person

porcelain Art NEW__IRINA Zaytceva ""Last Day of Summer"(back) (3 of 4):
Родена в Москва през 1957 г., Ирина Зайцева започва кариерата си като илюстратор на книги, след като завършва престижния Институт за изкуство в Москва през 1982г. След години в книжната илюстрация Ирина започва да се интересува от скулптурата и по-специално тя развива желание да работи с порцелан.  Той ѝ предлага по-широк диапазон за изразяване на художествените възгледи. Невероятно, но тези творби тя създава обикновено без скици и ги развива въображаемо по време на творческия процес.

No automatic alt text available.

Image may contain: bird

Irina S Zaytceva Porcelain sculpture #artpeople

CARNIVAL Teapot Irina Zaytceva Handbuilt porcelain, overglaze painting, 24k gold luster 13" x 9" x 4":

Интересът на Ирина към приказните истории е очевиден. Приказка върху порцелан и керамика,  а след последното изпичане, прилагането на 18 каратов златен блясък добавя магическо въздействие към създадените шедьоври.

Ireana_Zeytceva_Russian_Illustrated_Ceramics_5.jpg

"SISTERS" Vase by Artist Irina Zaytceva ~ Handbuilt porcelain, overglaze painting, 24k gold luster ~ size 7" x 8 1/2" x 3" ~ Front view (left) Back view<3<3<3:

Irina Zaytceva. "Madame Butterfly" Porcelain.:

Irina Zaytceva | by sofaexpo:

Понастоящем Ирина Зайцева живее и твори в САЩ . Арт-студиото ѝ се намира в Принстън, Ню Джърси.

4303608604b75f004b9b133cc135b614

Ирина Зайцева – художник артист

Вашият коментар